UDSOLGT! Kim Møller: Vejen til Damaskus

Dansk Islamforskning 1883-2005.
ISBN 978-87-989198-6-5, 155 sider, 2008.
Udsolgt.

Vejen til Damaskus"Mens Frants Buhl og de andre store islamforskere afkristnede dansk orientalistik, har Jørgen Bæk Simonsen på sin vis påbegyndt en islamisering, og mentalt set har dansk islamforskning i perioden 1885 til 2005 foretaget en rejse fra København til Damaskus."
–Fra bogen

Islamforskerne er børn af deres tid. Det gjaldt for store islamforskere som Frants Buhl og Johannes Østrup, og det gælder for vore dages islamforsker Jørgen Bæk Simonsen.

Kim Møller viser i denne bog om islamforskningens historie, at Jørgen Bæk Simonsens forskning og forfatterskab i høj grad er påvirket af den standende politiske debat om islam.

Jørgen Bæk Simonsen ændrede sine konklusioner markant fra 1990 og fremefter, da den offentlige debat i Danmark polariserede sig i for eller mod islam. Hans forfatterskab bliver stedse mere politisk, ideologisk og multikulturelt orienteret i takt med, at fronterne trækkes op i den offentlige debat om islam og integration.

Det er første gang, at dansk islamforskning er belyst historisk og underkastet et kritisk, videnskabeligt arbejde. Bogen er rigt dokumenteret med noter og henvisninger og kan derfor også anvendes af universitetsstuderende.

155 sider, 2008.
Pris: 178 kr.

Anmeldelser

"Det er en perle af en bog. Klar, pædagogisk og kildemæssigt velfunderet."
–Mikael Jalving i Berlingske Tidendes netavis

Kim Møller er en begavet og uforfærdet fri ånd."
–Bent Jensen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

"En velskrevet bog, som bør indgå i pensum hos enhver, som interesserer sig for islam og kulturkamp."
–Torsten Dam-Jensen i netportalen Folkekirken i Roskilde Stift