UDSOLGT! Bruce Bawer: Sov sødt, Europa

Hvordan radikal islam ødelægger Vesten indefra.
ISBN 978-87-92417-00-8, 360 sider, 2008. Oversat af J.K.B. Pedersen.
Udsolgt.

Sov Sødt, EuropaMed Sov sødt, Europa foreligger Bruce Bawers nyklassiske beretning om et Europa i forfald omsider på dansk – grundigt bearbejdet og revideret og med et forord af den tysk-jødiske forfatter Henryk Broder skrevet specielt til denne udgave. Bogen, der kom i talrige amerikanske oplag og fik plads på New York Times' bestsellerliste, er beretningen om den amerikanske bøsse, der forlader et intolerant USA for at søge friheden i Europa, blot for at opdage, at han er kommet fra asken og i ilden. Hans elskede Europa viser sig at være domineret af selvhad og eftergivenhed over for islamiske krav. Europæerne kappes om at tækkes muslimske mørkemænd, som vil afskaffe al frihed, samtidig med at de udråber USA og Israel til hovedfjenden.

Bogen er oversat til dansk af oberstløjtnant i hæren Jens Kristian Bech Pedersen, mens han gjorde tjeneste i Afghanistan.

Anmeldelser:

"Bruce Bawers bog er pligtlæsning for enhver, der vil orientere sig om, hvad der sker med Europa i dag". Henrik Gade Jensen i Jyllands-Posten. Seks stjerner. Læs mere

"Hvis Europa sover, så er det, som Henryk Broder skriver i sit forord, ikke de retfærdiges søvn, men de bekvemmes søvn. Det er som bekendt meget lettere at blive liggende end at stå op. Jeg håber, Bruce Bawer tager fejl i det altsammen, men jeg er bange for, at han har fat i den lange ende".

-Mikael Jalving på sappho.dk

Lektørudtalelse om Bruce Bawers bog: Læs den her

Hvad de skrev om den amerikanske udgave

"Et indfølende og sobert portræt af et stadigt mere følelseskoldt og letsindigt kontinent."
–Victor Davis Hanson, Hoover Institution, Stanford University

"En ærlig og engageret beretning om et problem, der truer med at kaste Europe ud i konflikt, hvis ingen tager det alvorligt. Europæerne gjorde klogt i at følge Bawers råd og åbne deres øjne."
–Abraham Foxman, Anti-Defamation League, New York

"Nogle bøger er blot vigtige. Denne bog er nødvendig."
–Jonathan Rauch, kommentator ved National Journal og Atlantic Monthly

"Bruce Bawer har skrevet en bog, der på én gang er medrivende, foruroligende, fascinerende, isnende og chokerende. Den er nødvendig læsning for enhver, der vil forstå, hvordan den militante islam har sneget sig ind Vestens hjerte."
–Steven Emerson, The Investigative Project on Terrorism, Washington

"Bawer fremfører sig sag med mådehold, men veltalende og kraftfuldt. Vil Europa lytte til hans advarsel?"
–Daniel Pipes, Middle East Forum, Philadelphia

"Den handler om det, som kan blive Europas to vigtigste værdidiskussioner i det kommende årti: integrationspolitik og religionernes plads i det offentlige rum."
–Aftenposten, Oslo

"Måske den mest tilbundsgående dissekering af Europas krise.... Den er et dybt eftertænksomt, overbevisende og smukt skrevet værk."
–Douglas Murray, The Social Affairs Unit, London

"Denne medrivende fortælling vidner om Bawers intellektuelle hæderlighed."
–Andrew Bostom, FrontPageMagazine

"Bawers bog er blødende og intelligent indignation, fuld af skammelige og skarpe observationer."
–Klaus Wivel, Weekendavisen

"En bog af yderste vigtighed, fuld af dyb omsorg for Europa og næsten utrolige afsløringer."
–Booklist